
Danie którego opcji może być setki, zależnie od pory roku i produktów i ich proporcji.
do tej wersji potrzebujesz:
> 3 młode marchewki
> 4 dojrzałe pomidory
> dużą czerwona paprykę
> 30 dek pieczarek
> 2 małe cebule
> sos sojowy
> oliwę z oliwek
> przyprawy, my używamy najczęściej przyprawy do ryb knorra bo pasuje do warzyw
Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną oliwę, do zeszklonej dodaj marchew pokrojoną w słupki i pokrojona w paski paprykę za chwilę sos sojowy i pokrojone w plasterki pieczarki. Do pół miękkich warzyw dodaj pokrojone pomidory, dopraw. Pomidory powinny być raczej twarde.
Można podawać z kaszą, ryżem lub makaronem, czapati albo pitą.
1 komentarz:
Pysznie wygląda:) Jedna z moich ulubionych potraw - szybko i smacznie . Brawooo kuchareczki częstochowskie :D
Prześlij komentarz