piątek, 19 września 2008

>> kukurydza


Proste i pyszne. Smak dzieciństwa :)

> 3 kukurydze
> szczypta soli
> troszeczkę masła

Kukurydzę wrzucamy do posolonej wody i gotujemy do miękkości, trzeba sprawdzać co jakiś czas bo różnie to bywa z tymi kukurydzami, niektóre są dobre po 10 minutach inne po 40. Kiedy są już odpowiednio miękkie wyciągamy z wody, osuszamy podajemy z odrobiną masła. Może być podana jako część obiadu, może być solo.


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Dawno nie jadłem kukurydza. Bardzo dawno. Takiego w kolbu kukurydza nie jadłem.

Anonimowy pisze...

Kukurydza kukurydza
Już nikt dalej nie wybrzydza
Kukurydza smaczna zdrowa
I urodę twą zachowa
Jedzcie dzieci jedzcie matki
Lepsze to niż czekoladki!