niedziela, 19 kwietnia 2009

>> bruschetta z natką pitrutruszki i kiełkami rzodkiewki


Tidididi di! wróciłyśmy, a właściwie to nasz komputer wrócił... milionowe dzięki za duchowe wsparcie i ciepłe komentarze :)

Korzystając z dopiero co rozpoczętego Dnia czosnku serwujemy bardzo chrupiące i bardzo czosnkowe bruschetty z kiełkami rzodkiewki i pietruszki.

> oliwa
> 4 kromki dobrego chleba
> 2 garście kiełków z rzodkiewki
> natka pietruszki
> 2 ząbki czosnku
> sól
dla dwóch osób

Oliwę rozgrzewamy na patelni, chlebowe kromki opiekamy na tejże oliwie na złoto. Obranymi ząbkami czosnku naciętymi w "kratkę" nacieramy gorące kromki, obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki, kiełkami i szczyptom soli gruboziarnistej. Uzależnia i zaczosnkawia.



19 kwietnia 2009r. - Dzień Czosnku


5 komentarzy:

poswix pisze...

pięknie! :-)

Zwegowani.pl pisze...

fajnie, że jesteście :)
ps. takie kanapeczki na śniadanko to ja rozumiem :) właśnie zajadam się kiełkami... rzeżuchy :)

pzdr, Ally - Zwegowani team

Konsti pisze...

Bruschetta z kielkami? swietny pomysl!
Pozdrawiam.

asiejka pisze...

bardzo kolorowo
i apetycznie wygląda:-)

Anonimowy pisze...

Wreszcie muszę kupić kiełkowicę i spróbować kiełków.

michu

p.s. Cieszę się że wasz komp już żyje ;)