sobota, 13 czerwca 2009

>> muffiny z białą czekoladą i orzechami włoskimi



> 2 szklanki mąki
> 1 łyżeczka sody
> 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 1/4 łyżeczki soli
> 3/4 szklanki cukru
> 1 jajko
> 3/4 kostki masła
> szklanka jogurtu naturalnego
> 1 lub 2 (według uznania) tabliczki białej czekolady
> szklanka orzechów włoskich

Mąkę mieszamy razem z proszkiem, sodą i solą. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy razem z cukrem do puszystej konsystencji, po czym dodajemy jajko dalej miksując. Do tej masy dodajemy jogurt i delikatnie mieszamy. Składniki suche łączymy z mokrymi, dodajemy posiekane orzechy i czekoladę - ciasto mieszamy tylko do zmoczenia wszystkich składników.
Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

11 komentarzy:

Ania pisze...

Muffinki zapewne pyszne, na takie wyglądają!

asieja pisze...

biała czekolada i muffinki to miłe duet
a jeszcze orzechy!

olalala pisze...

Świetne połączenie :). Kojarzy mi się z pieguskami, mniaaam, jak to musi smakować ;)!

Waniliowa Chmurka pisze...

No i jaka pychotka!:D

Lucyna pisze...

dziękujemy za miłe komentarze :)

Anonimowy pisze...

Dajecie rady dziewczyny :D.

michu

skofka pisze...

dobra katuje sie dalej, chociaz sobie poogladam to czego jesc nie moge, nie wybacze wam dziisajszego popoludnia to byl cios ponizej pasa:)

Anonimowy pisze...

dobra katuje się dalej, popatrzę na to czego jeść nie mogę. nie wybaczę wam dzisiejszego popołudnia, jesteście okrutne hehehhe:)

wasza skofka vel aisha

Anonimowy pisze...

dobra katuje się dalej, popatrzę na to czego jeść nie mogę. nie wybaczę wam dzisiejszego popołudnia, jesteście okrutne hehehhe:)

wasza skofka vel aisha

Anonimowy pisze...

o jacie chyba sie zagalopowalam sorki

Anonimowy pisze...

Bardzo tutaj pysznie :)
Zdolniachy ;)

ania_bzyk